perjantai 6. huhtikuuta 2012

50litrasen kuivastartti

Olen kärsinyt hirveästä väsymyksestä ja 12litraa on alkanut tuntua liian raskaalta hoitaa, joten päätin siirtää rapuset 50litraseen. Luin Aquarium fish internationalista altaan kuivastartista. Altaan pohjalle laitetaan pohjalannoite, hiekka ja vaativampia pohjakasveja aloittamaan kasvunsa. Hiekka pidetään kosteana, allas on tässä vaiheessa enemmänkin terraario kuin akvaario. Pohjan bakteereiden pitäisi myös tässä samalla kypsyä. Päätin kokeilla tätä 50litraiseen, ennen kuin siirrä sinne mitään elävää, eli toistaiseksi ravut ovat vielä 12litrasessa.
50litraa kuivastarttailemassa
Kasveja tietysti olisi hyvä laitta pohjalle vähän enemmän, mutta eivätköhän nuo tuosta hieman leviä. Vettä on myöskin hieman liikaa, kaipa se tuosta haihtuu. Kuva on viikon vanha ja kasvit ovat jo ruvenneet kasvamaan. Vaativai kasveja en laittanut, pohjalla on siis Poimupatsulia ja jotain toista, oliskohan Helmiruohoa... Minulla on suihkepullossa kasviravinne vettä, jolla tuota allasta suihkuttelen. Uusi loisteputki tekisi myös ihmeitä kasvien kasvulle. Kuukauden verran tuota nyt sitten pitäisi kasvatella ja kypsytellä tai pidempään. 12litrasesta en kuvaa edes laita kun on niin karmean näköinen, sitä ei ole aikoihin karsittu, mutta se tuskin sukarapuja haittaa.

300l maaliskuun lopulla
300litrasen kuva on hieman samea veden vaihdon jäljiltä..
Timanttikirjoahvenista yksi heitti henkensä, juuri sinä viikonloppuna kun en ollut kotona, mutta kaksi muuta voivat hyvin ja kasvuvauhti on ollut tähän asti hurja.
Tähtipatsulit ovat kasvaneet mukavasti.
Tähtipatsuli tulee akvasta ulos

Ostin lisää Papukaijanlehteä, saa kasvatella juuriansa
ennenkuin edes yritän saada pohjassa pysymään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti