tiistai 19. heinäkuuta 2011

Valmista tuli 300 litraa! Ja kuinka akvaario tuli taloon kolme vuotta sitten

Kalat ovat nyt asuneet uudessa altaassaan pari päivää, kuvaa en vielä laita, koska allas ei täysin miellytä silmääni. Uusista omenapuunoksista on myös liuenut hieman keltaista, joten kuvastakaan ei tulisi paras mahdollinen. Lahjoitin myös ison kasan kasveja pois ja hakusessa olisi uusia kasveja altaaseen: ruosteärviää, ricciaa sekä jotain matalaa etualan kasvia.Hohtomonniset kaipaisivat vähän parven jatkoa.

Olen miettinyt miten muilla akvaristeilla on harrastus alkanut. Omani ei ehkä ole se tavallisin. Näin eräänä kohtalokkaana yönä unta akvaariosta kauniine kaloineen. Uni oli niin todentuntuinen, että parin päivän päästä istuin kirjastossa M.Varjon kirja käsissäni lukemassa kaloista. Hankin luokkatoverilta vanhan 100 litraisen altaan parilla kympillä ja tekniikat kaupasta ja niin ne kalatkin sitten saapuivat. Ja sillä tiellä nyt ollaan, nyt on 300 litraa olohuoneen nurkassa ja M.Varjon kirja edelleen käsissä, tosin tällä kertaa se on uusi akvaariokasvi-kirja.
Ja mikä on muuttunut? Välillä tuntuu ettei mikään, toisaalta sisäsuodattimet ovat vaihtunut ulkoiseen, allas isompaan pari kertaa ja tunne, että harrastus senkun muuttuu kalliimmaksi koko ajan.. Ehkä se on merkki jostakin. Jos jotain olen oppinut niin vedellä lutraamisen ja sen lattioilta kuivaamisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti